суботу, 21 січня 2012 р.

Facebook - що це?

Що таке Facebook?
Це соціальна мережа, що дозволяє людям швидко і ефективно обмінюватися інформацією між собою.



Facebook був заснований гарвардським «вундеркіндом» Марком Закербергом (Mark Zuckerberg), коли йому було всього 19 років. Ідея соціальної мережі для студентів виникла, зокрема, й через те, що в Гарвардському університеті не було свого довідника учнів з їх фото та особистою інформацією, відомого в більшості коледжів як "face book".

Сайт з попередньою назвою Thefacebook.com був запущено 4 лютого 2004 року. Його учасниками могли стати лише студенти Гарварду. Але вже через кілька місяців сайт був відкритий для всіх коледжів «Ліги плюща», а протягом наступного року до нього приєдналися і багато інших університетів США і Канади. З вересня 2006 року зареєструватися на Facebook може будь-хто.

1. Відвідайте офіційний сайт Фейсбуку в Інтернеті. Натисніть кнопку "Зареєструватися", що б ввести необхідну інформацію для реєстрації.
2. Введіть ваше повне ім'я, адресу електронної пошти і день народження. Додайте статус "я в школі, коледжі, аспірантурі або на роботі".
3. Введіть пароль. Facebook вимагає створення пароля не менше 6 символів.
4. Прочитайте "Умови користування послугами" і "Політику конфіденційності". Встановіть прапорець, щоб відзначити свою згоду з умовами.
5. Натисніть на кнопку "Зареєструватися" в нижній частині сторінки. Зачекайте, поки виконається перенаправлення на сторінку подяки.

6. Перейдіть на Ваш поштовий ящик електронної пошти та натисніть на посилання підтвердження від Facebook. Якщо лист не виявлено, перевірте спам папки, воно може бути там. Процедура реєстрації закінчена.
У верхньому лівому меню ви знайдете ваші останні повідомлення, запити та повідомлення. Як тільки хтось напише щось нове на вашій стіні, або відзначить вашу фотографію, ви побачите червоний бульбашка в лівому кутку, біля рядка пошуку. При натисканні на цю кнопку з'явиться випадаюче меню зі списком останніх повідомлень.
Посилання на Профіль (Profile), Головна (Home), Пошук друзів знаходяться у верхньому правому куті, поруч із меню "Акаунт", в якому будуть зібрані налаштування приватності і вихід з акаунта.
Всі основні функції, включаючи доступ до повідомлень, будуть зібрані в одному місці - ліворуч від вашої повідомлення (News Feed).
Заходи (Events dashboard) відображають список ваших прийдешніх подій, разом з тими подіями, на які звернули увагу ваші друзі. Друзі (Friends dashboard) допоможе побачити які з друзів нещодавно оновили свої профілі.
Чат (Chat) знаходиться на панелі праворуч знизу - там буде видно список ваших друзів, які знаходяться онлайн.


Немає коментарів:

Дописати коментар